Instrucziun da religiun

Il böt da l’instrucziunda religiun es da promover l'incletta per texts biblics e pel möd da viver cristian.

L'instrucziun vain fatta i'l rom da las scoulas publicas a basa da las prescripziuns chantunalas. La scoula metta a disposiziun isl locals e l'infrastructura, la corporaziun (consistori) dà las pajas ed ha la survaglianza.

A Scuol han tuot las classas, cun exepziun da la 3.reala/secundara, duos lecziuns l'eivna.

1. primara: instrucziun ecumenica datta da magistras e magisters/catecheta
2. primara: instrucziun ecumenica datta da magistras e magisters/catecheta
3.-6. primara: instrucziun confessiunala; catechetas<
1. Sec/reala: instrucziun ecumenica; catechetas
2. Sec/reala: instrucziun ecumenica; catechetas
3. Sec/reala: instrucziun ecumenica; catechetas

Il plan d'instrucziun po gnir retrar o tut our dal internet cull'adressa: www.gr-ref.ch

Religionsunterricht

Der Religionsunterricht möchte das Verstehen biblischer Texte und christlicher Lebensformen fördern.

Er wird aufgrund der kantonalen Bestimmungen im Rahmen des öffentlichen Schule erteilt. Die Schule stellt die Räume und die Infrastruktur zur Verfügung; die Kirchgemeinde (Kirchenvorstand) bezahlt die Löhne und hat die Aufsicht.

In Scuol werden allen Klassen, ausser der 3. Sek./Real, zwei Wochenstunden erteilt.

1. Primarklasse; ökumenischer Unterricht erteilt von einer Lehrkraft/Katechetin
2. Primarklasse; ökumenischer Unterricht erteilt von einer Lehrkraft/Katechetin
3.-6. Primarklasse: konfessionell getrennter Unterricht; Katechetinnen
1. Sek/Real: ökumenischer Unterricht; Katechetinnen